COC Tilburg Breda en omgeving

logo

Wij zijn een belangenorganisatie voor homo’s, lesbiennes, biseksuelen en transgenders of transseksuelen (HLBT-ers). Wij zijn voor hen aanspreekpunt in de regio Tilburg Breda en omgeving.

Missie

Het omgaan met (seksuele) diversiteit is een maatschappelijke verantwoordelijkheid. Daarom richt COC Tilburg Breda en omgeving zich op de emancipatie van persoon en maatschappij.

Persoonlijk: HLBT-ers kunnen bij ons terecht voor persoonlijke begeleiding bij het omgaan met hun seksuele voorkeur.

Maatschappelijk: wij hebben een voorlichtende, opvoedkundige en vormende taak in de maatschappij en willen het voortouw nemen in het publieke domein, zowel bij beleidsdragers als bij maatschappelijke organisaties. Het gaat om een actieve aanwezigheid in de samenleving. Om te bereiken dat integraal homobeleid gerealiseerd wordt en dat (seksuele) diversiteit daadwerkelijk als waarde gehanteerd wordt in onze maatschappij.

Doelen

De vijf doelen van COC Tilburg Breda en omgeving zijn afgeleid van bovengenoemde missie:

1. Bevorderen van de identiteitsontwikkeling in de verschillende leeftijdsfasen.

2. Bevorderen dat homoseksualiteit bespreekbaar wordt in verschillende bevolkingsgroepen (integratie).

3. Aanpak van geweld en intimidatie van homoseksuelen. Ontmaskeren van vooroordelen en bestrijden van discriminatie.

4. Stimuleren dat maatschappelijke allianties, landelijk en lokaal, tot stand komen.

5. Bijdragen aan een homovriendelijke omgeving op school, op het werk, in de vrije tijd inclusief de sport, in zorg en welzijn.

Organisatie

De werkzaamheden van COC Tilburg Breda en omgeving worden uitgevoerd door ruim 25 enthousiaste en deskundige vrijwilligers. Deze vrijwilligers worden hierbij ondersteund door een bestuur bestaande uit een voorzitter, secretaris, penningmeester en enkele algemene bestuursleden. COC Tilburg Breda en omgeving is een vereniging met vooral leden uit Tilburg en Breda.

11 reacties op “COC Tilburg Breda en omgeving

 1. Haai ik ben Remco van Zundert homo en heb een lgbt groep op Facebook mijn vraag is kunnen we lid worden van jullie of een dergelijk iets

  • Goedemiddag Remco, als je bedoelt dat of je lid kan worden van onze facebook pagina dan kan dat door ons een like te geven. Als je bedoelt of je lid kan worden van het COC dan wil ik je graag verwijzen naar de website van COC Nederland en dan staat daar meer informatie over het lid worden. Hopelijk heb ik u hierbij genoeg geïnformeerd. Met vriendelijke groet, Desirée namens COC Tilburg Breda e.o.

  • Goedendag Jacques,

   Ik heb het even nagekeken: Bij Padua is het in principe op de 3de donderdagavond van de maand. De aanvang van de avond is om 19:30. Wilt u hierover meer informatie? Dan verwijs ik u naar het e-mail adres info@coctilburg.nl

   Met vriendelijke groet,
   Desirée namens COC Tilburg Breda e.o.

  • Goedemiddag Jacques,

   Hier weet ik helaas geen antwoord op maar ik zou u wel door kunnen verwijzen naar: info@coctilburg.nl. Daar kunt u een mailtje naartoe kunnen sturen met uw vraag.

   Met vriendelijke groet,
   COC Tilburg Breda e.o.

 2. Hallo,

  ik verkoop een fun product een pubichairmakeover in 3 verschillende uitvoeringen.
  kan ik via jullie adverteren.

  met vriendelijke groet

  • Goedemorgen Paul,

   Allereerst wil ik vragen wat voor product het is? En als je er meer over wilt vertellen en naar het e-mail adres info@coctilburg.nl wil sturen dan kunnen ze je verder helpen. Hopelijk heb ik je hierbij voldoende geinformeerd.

   Met vriendelijke groet,
   Desiree

  • Bonjour Barry, si tu veux, c’est possible de rendez-vous nous a la bibliothèque dans le centre de Tilburg (Koningsplein), chaques mercredi entre 11 heures et 13 heures. Le coordinator de cocktail, c’est une project de COC pour LGBT refugees, s’appelle Arnold et il parle bien français. A bientôt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *