IMG_4903

Voorzitter

Ik ben Paul Borger en vanaf 2009 vrijwilliger als bestuurslid van COC Tilburg Breda en omgeving, vroegen COC- Tilburg. Het COC betekent veel voor onze gemeenschap en helaas is het nog steeds hard nodig om te blijven vechten voor onze rechten. Voor 2000 heb ik dit een aantal jaar gedaan d.m.v. het begeleiden van introgroepen en inloopavonden en vanaf 2009 dus in het bestuur. Eerst als algemeen bestuurslid en het laatste jaar als voorzitter. COC Tilburg Breda en omgeving timmert hard aan de weg om zichtbaar te zijn en daarmee onze doelen zo goed mogelijk uit te voeren. We doen ongelooflijk veel en goed werk voor uiteenlopende doelgroepen, van jong tot oud! Mijn ultieme droom is om ervoor te zorgen dat het COC niet meer nodig is. Help jij me mee deze droom te verwezenlijken?


IMG_4899Penningmeester

Mijn naam is Laila Hassouna-Jansen. Ik ben enkele jaren geleden lid geweest van de Werkgroep Internationaal Beleid van COC Nederland. Ik heb meegewerkt aan het behalen van de NGO (Nongovernmental organization) status bij de Verenigde Naties. Die status is van belang om op het wereldtoneel een stem te hebben bij het bepalen van zaken die voor LGBTI (Lesbian, Gay, Bisexual, Transgender en Intersexual)van belang zijn. In 2008 heb ik als beleidsmedewerker bij de IND het vreemdelingenbeleid met betrekking tot LGBT op de kaart gezet (zie rapport: Evaluatie gendergerelateerd vreemdelingenbeleid in Nederland).

Het creëren van een veilige wereld voor LGBTI begint thuis, maar eindigt niet bij de voordeur. Internationale samenwerking is heel belangrijk. Tilburg is geen eiland. Een veilig en sociaal Tilburg, in idem Brabant, Nederland, Europa. Tilburg in de wereld en de wereld in Tilburg, dat is de bijdrage die ik aan COC Tilburg Breda en omgeving lever.


IMG_1207

Secretaris

Hallo! Mijn naam is Jeroen Jaspers. Voor de zomervakantie heeft het bestuur mij gevraagd of ik de rol van secretaris wil vervullen. Hierop heb ik aangegeven dat ik dit graag wil doen, mits ik straks natuurlijk door jullie, de leden, gekozen word.

Dit jaar loop ik tien jaar rond als vrijwilliger bij COC Tilburg (en inmiddels dus COC Tilburg-Breda en omgeving). Mijn eerste bezoek was in het voorjaar van 2004, voor het intakegesprek voor de introductiegroep. Ik woonde destijds in Etten-Leur, moest nog zoeken waar het COC in Tilburg gevestigd was en ik was ontzettend zenuwachtig. Na de introductiegroep met succes doorlopen te hebben, ben ik aan de slag gegaan als vrijwilliger. Eerst in het team opvang en introductie waar ik inloopavonden heb gedraaid en introductiegroepen heb begeleid. Vervolgens heb ik me, samen met anderen, bezig gehouden met ‘de Lampion’, een inloopavond voor lgbt’ers met een verstandelijke beperking. Helaas bleek het animo hiervoor destijds niet erg groot. Omstreeks dezelfde tijd ben ik begonnen bij het team Voorlichting op scholen. Ondanks dat het COC voor mij vanwege tijdsgebrek een periode op een laag pitje heeft gestaan, ben ik wel doorgegaan met het geven van de voorlichtingen. Inmiddels heb ik weer meer tijd en ben ik weer meer actief geworden binnen het COC.

Er is ontzettend veel werk aan de winkel voor COC Tilburg-Breda en omgeving. De samenvoeging van de twee afdelingen zorgt ervoor dat het aanbod van activiteiten voor en dienstverlening aan lgbt’ers wordt verruimd. Tijdens de vrijwilligersdag heb ik kennis kennisgemaakt met een aantal vrijwilligers uit Breda, die allemaal stonden te trappelen om aan de slag te gaan of al enthousiast aan de slag waren. Ik kijk ernaar uit om samen met jullie de samenvoeging en de vereniging meer vorm te gaan geven. Graag tot ziens bij een van de bijeenkomsten van COC Tilburg-Breda!


IMG_4907Algemeen Bestuurslid

Mijn naam is Pieter van Dongen. Ik ben ruim 6 jaar bestuurslid bij het COC, eerst was ik secretaris, maar sinds januari 2014 ben ik algemeen bestuurslid. Ook werk ik al ruim 12 jaar als vrijwilliger bij Vluchtelingenwerk  in Gilze. Daarnaast vervoer ik auto’s in Europa voor een leasebedrijf. Voorheen was ik werkzaam in het Welzijnswerk.

Binnen het COC heb ik me beziggehouden met De Roze Loper, en houdt me nog steeds bezig met de Inloopavonden, waar ik contactpersoon ben voor leden en nieuwkomers. Binnen de aangemelde projecten van de koplopers subsidie houd ik me bezig met het project: Homoseksuele vluchtelingen in Nederland.